Dømt for overgrep mot barn

«Susanne» utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til seksuelle handlinger

En 24 år gammel mann utga seg for å være jente og lurte mindreårige gutter til å utføre seksuelle handlinger via webkamera. Nå er han dømt til ni års fengsel.

Mann dømt til ni års fengsel for overgrep mot barn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Mann dømt til ni års fengsel for overgrep mot barn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg ble revet med. Det var spennende å tenke på at de trodde jeg var en jente, sa mannen da han forklarte seg i retten, ifølge Bergens Tidende.

Han erkjente i Bergen tingrett at han ved å utgi seg for å være 16 år gamle Susanne gjennom flere år, fikk en rekke mindreårige gutter, samt én jente, til å begå seksuelle handlinger med seg selv og hverandre foran webkamera. Over en periode på fem år deltok han i 154 straffbare nettsamtaler, ifølge dommen.

– Chattene er til dels svært grove, med beskrivelse av smertefulle overgrep, neddoping av barn og oppfordring til andre om å begå overgrep, skriver retten i domspremissene.

I tillegg til straffen på ni års fengsel må 24-åringen betale de fornærmede i saken til sammen over 1 million kroner i oppreisningserstatning. Samlet gjelder dommen 23 straffbare forhold. Saken er en del av det omfattende Dark Room-komplekset.

24-åringen ble pågrepet i Bergen i slutten av juni i fjor da han hadde avtalt å møte en 14 år gammel gutt for å ha seksuell omgang med ham. Men det var en voksen person mannen hadde chattet med, og vedkommende hadde varslet politiet.

– I det hele tatt fremstår tiltalte (...) som en person som kynisk, planmessig og viljefast utnytter unge gutter for sin egen tilfredsstillelse, heter det i dommen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer