Surfer døde i haiangrep på Australias østkyst

En mann i 50-årene døde etter at han ble angrepet av en hai på kysten av New South Wales tirsdag, opplyser delstatens ambulansetjeneste.

Angrepet skjedde ved Tuncurry Beach, som også er kjent som Nine Mile beach utenfor Sydney. Foto: Ben Jeayes / Shutterstock / NTB scanpix
Angrepet skjedde ved Tuncurry Beach, som også er kjent som Nine Mile beach utenfor Sydney. Foto: Ben Jeayes / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Angrepet skjedde i 11.30-tiden lokal tid ved Tuncurry Beach, som også er kjent som Nine Mile Beach, om lag 300 kilometer nord for Sydney.

Mannen ble bitt i låret da han surfet og fikk hjertestans etter angrepet. Det ble utført livreddende førstehjelp på stedet, men han ble erklært død en times tid etter haiangrepet.

Ifølge avisen Sydney Morning Herald ble en merket hvithai observert i området mandag. Stranden der angrepet skjedde er stengt inntil videre.

Dødelige haiangrep i Australia økte kraftig i fjor, og det var det dødeligste året siden 1934. I alt ble det registrert åtte dødelige angrep, ifølge oversikten til Taronga Zoo, landets fremste kilde til informasjon om slike angrep.

I omtrent 50 år var det i snitt ett dødelig angrep hvert år, mens det i 2019 ikke ble rapportert ett eneste dødelig angrep.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer