Sunaks omstridte plan om å sende asylsøkere til Rwanda vedtatt i Parlamentet

Statsminister Rishi Sunaks omstridte plan om å sende asylsøkere til Rwanda er vedtatt i Parlamentet. Han overvant dermed kraftig motstand i egne rekker.

Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Foto:UK Parliament via AP.
Storbritannias statsminister Rishi Sunak. Foto:UK Parliament via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opprørere i Sunaks eget parti som ønsket en enda strengere linje, stemte stort sett for statsministerens forslag da saken var oppe til endelig behandling onsdag. 320 representanter stemte for, mens 276 stemte mot, melder Sky News.

Det skjedde etter et møte i partigruppa tidligere på dagen, der det ble klart at statsministeren til syvende og sist fikk mesteparten av høyrefløyen med seg.

Mens de mer moderate i regjeringspartiet synes Rwanda-planen er for ekstrem, er det flere på høyreflanken i det konservative partiet som mener den ikke går langt nok. Blant sistnevnte er nestformennene Lee Anderson og Brendan Clarke-Smith, som trakk seg fra sine verv tirsdag etter å ha støttet et forslag om endringer i Sunaks plan.

Planen om å sende asylsøkere til Rwanda er en del av Sunaks kamp mot ulovlig innvandring, noe han har gjort til et sentralt spørsmål før valget senere i år. Toryene ligger for tiden langt bak Labour på målingene.

Etter tirsdagens endringsforslag og avhopp internt i partiet, fortsatte Underhuset sin behandling onsdag ettermiddag.

(©NTB)