Sudans sikkerhetssjef går av. Foto: AP Photo
Sudans sikkerhetssjef går av. Foto: AP Photo Vis mer

Sudans sikkerhetssjef Salih Gosh har gått av

Sudans sikkerhetssjef går av

Sudans sikkerhetssjef Salih Gosh har gått av, opplyser militærjuntaen som har styrt landet siden torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Gosh har ledet landets fryktede etterretnings- og sikkerhetstjeneste.

Lørdag opplyste juntaen at lederen for det militære overgangsrådet, Abdel Fattah al-Burhan, har akseptert at han går av.

Men demonstrantene i Khartoum ser ikke ut til å ha noen planer om å gi seg. Lørdag tok tusenvis av personer seg fram til militærets hovedkvarter, noen av dem i biler, andre til fots, for å feire de politiske endringene.

Demonstrantene jublet over at president Omar al-Bashir ble avsatt torsdag etter 30 år ved makten, men de likte dårlig at mange av hans nærmeste medarbeidere fortsatte i mektige posisjoner.

Sent fredag kveld gikk også tidligere forsvarsminister Awad Ibnouf av etter å ha ledet den nye militærjuntaen i kun ett døgn. Og lørdag var det altså sikkerhetssjefens tur.

Militærjuntaen sier den ønsker en overgang til en sivil regjering, men samtidig er det innført unntakstilstand og portforbud. Juntaen har også gitt beskjed om at den vil beholde makten i to år.

Demonstrantene har lovet å fortsette protestene til en sivil regjering er på plass.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer