Sudans luftrom holdes stengt ut måneden

Stengingen av luftrommet i Sudan forlenges ut måneden, opplyser flyplassledelsen i hovedstaden Khartoum.

Røyk stiger til værs over Sudans hovedstad Khartoum under kamper mellom regjeringshæren og militsgruppen RSF i forrige måned. Arkivfoto: AP / NTB
Røyk stiger til værs over Sudans hovedstad Khartoum under kamper mellom regjeringshæren og militsgruppen RSF i forrige måned. Arkivfoto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det gjøres imidlertid unntak for humanitær hjelp og evakueringsflygninger med tillatelse fra myndighetene, fremgår det av en uttalelse natt til mandag.

Torsdag denne uken skal Egypt være vertskap for et toppmøte mellom Sudans naboland. Der skal man diskutere hvordan man kan få slutt på borgerkrigen som har rast i tre måneder.

Luftrommet i Sudan ble stengt for ordinær trafikk etter at det brøt ut væpnet konflikt mellom Sudans regjeringshær og den tungt væpnede militsen RSF i hovedstaden 15. april.

Nærmere 3 millioner mennesker er drevet på flukt og borgerkrigen har utløst humanitær krise. 700.000 har flyktet til andre land, hvorav nærmere 255.000 til Egypt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer