Ulike eksperter og forskere har utarbeidet en rekke forskjellige anslag for andelen av de syke eller smittede som dør.
Én årsak til at tallene varierer mye, er at noen anslag dreier seg om andelen døde blant dem som har fått påvist viruset. Andre anslag dreier seg om andelen døde blant alle som antas å være smittet i befolkningen.
Den nye studien som er publisert i tidsskriftet Lancet, er i hovedsak basert på tall fra Kina. I utgangspunktet finner forskerne en dødelighet på 3,67 prosent blant kinesere som har fått påvist viruset.

Dyrene tar tilbake storbyens tomme gater
Andelen synker imidlertid til 1,38 når forskerne justerer anslaget blant annet for demografiske forhold.
I tillegg har de utarbeidet et anslag for dødelighet blant alle kinesere som antas å ha vært smittet av viruset – et høyere antall enn dem som er blitt testet og har fått diagnosen. Dette anslaget er på 0,66 prosent.
Tidligere har flere eksperter uttalt at det tilsvarende tallet trolig ligger rundt 1 prosent eller noe lavere. Alle data tyder på at viruset er desidert farligst for eldre og personer med underliggende sykdommer.
(©NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.