Studie: Over halvparten av studentene er ensomme

Årets helse- og trivselsundersøkelse blant norske studenter viser stor økning i studenter som føler seg ensomme. En stor andel sliter med søvn og motivasjon.

Studentlivet har ikke vært helt det samme det siste året. Mange studenter oppgir at de er ensomme og svært mange finner digital undervisning demotiverende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Studentlivet har ikke vært helt det samme det siste året. Mange studenter oppgir at de er ensomme og svært mange finner digital undervisning demotiverende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Årets resultater fra Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) presenteres digitalt mandag klokka 13. Denne undersøkelse er en tilleggsundersøkelse til SHoT, og noen hovedfunn gjengitt i NRK Dagsnytt viser en kraftig økning i andelen studenter som sier de er ensomme.

Mens 54 prosent av studentene sier de er ensomme nå, svarte 24 prosent det samme i 2018, mens 17 prosent sa de var ensomme i 2014.

Andelen er noe høyere blant de kvinnelige studentene, der 57 prosent sier de er ensomme.

Manglende kontakt med medstudenter og mindre engasjerende forelesninger oppgis som de største utfordringene. Hele sju av ti vurderer den digitale undervisningen som dårligere eller mye dårligere sammenlignet med tradisjonell undervisning.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer