Studie: Marihuanabruk øker blant unge amerikanere

Bruken av marihuana nådde rekordnivåer i fjor blant unge amerikanere, viser en studie. Også bruken av hallusinogener er på vei opp.

Drivhuset i Hepworth Farms i Milton i New York dyrker marihuana til allmenn bruk. Marihuana er tillatt i 20 amerikanske delstater. En studie viser at bruken øker blant unge. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
Drivhuset i Hepworth Farms i Milton i New York dyrker marihuana til allmenn bruk. Marihuana er tillatt i 20 amerikanske delstater. En studie viser at bruken øker blant unge. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Vis mer
Publisert

43 prosent av unge voksne sier de brukte marihuana i fjor, viser en studie fra University of Michigan som ble gjennomført i fjor. Undersøkelsen omfattet 5000 personer i alderen 19–30 år.

For fem år siden var andelen 34 prosent og for ti år siden 29 prosent, viser Monitoring the Future-studien.

Daglig bruk av marihuana steg fra 6 prosent i 2011 og 8 prosent i 2016, til 11 prosent i den siste undersøkelsen.

Tallene for marihuanabruk viser de høyeste nivåene som er registrert siden man begynt å følge denne utviklingen i 1988.

For hallusinogener, meldte 8 prosent av unge å ha brukt LS, DMDMA, meskalin, peyote, «svamp» eller PCP det siste året. Til sammenligning var andelen 5 prosent for fem år siden og 3 prosent for ti år siden.

Studien nevnte ingen årsaker til økningen i marihuanabruk blant unge voksne, men cannabis er nå lovlig i nesten 20 amerikanske delstater.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer