Studie: Kinesisk coronavaksine gir 50 prosent beskyttelse

Den kinesisk-utviklede Coronavac-vaksinen har vist beskyttelse mot covid-19 i 50,4 prosent av tilfellene, viser nye tall fra tester i Brasil.

Den kinesisk-utviklede Coronavac-vaksinen har vist beskyttelse mot covid-19 i 50,4 prosent av tilfellene, viser nye tall fra tester i Brasil. Her får en forsøksperson vaksinen i Tyrkia. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB Click to add image caption
Den kinesisk-utviklede Coronavac-vaksinen har vist beskyttelse mot covid-19 i 50,4 prosent av tilfellene, viser nye tall fra tester i Brasil. Her får en forsøksperson vaksinen i Tyrkia. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB Click to add image caption Vis mer
Publisert

Vaksinen er utviklet av det kinesiske selskapet Sinovac Biotech og er gitt til førstelinjearbeidere og helsearbeidere som er i nær kontakt med coronapasienter.

Butantan-instituttet, som skal produsere vaksinen i Brasil, sa i forrige uke at vaksinen ga beskyttelse i 78 prosent av tilfellene. Tirsdag kom beskjeden om at beregningene for dette tallet ikke inkluderte data fra en gruppe med «veldig milde infeksjoner», skriver BBC.

Instituttet gjentar at vaksinen er 78 prosent effektiv i å forhindre milde smittetilfeller og har vist seg 100 prosent effektiv i å forhindre moderate til alvorlige tilfeller.

– Det er en trygg og effektiv vaksine som oppfyller alle krav for å bruke i nødstilfeller, sier direktør Dimas Covas ved Butantan Instituttet, som er eid av delstaten São Paulo og er den største vaksineprodusenten i Latin-Amerika.

I alt 12.500 frivillige deltok i forsøket og ingen av dem har meldt om alvorlige bivirkninger eller allergiske reaksjoner.

Selv om vaksinen nådde minimumskravet på 50 prosents beskyttelse satt av Verdens helseorganisasjon (WHO), ligger den et stykke bak vaksinene produsert av Moderna (94 prosent) og Pfizer/Biontech (95 prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer