Studie: Ikke behov for en tredje vaksinedose

Vaksinene er så effektive mot alvorlig covid-19-sykdom at det foreløpig ikke er noe generelt behov for en tredje dose, ifølge en rapport publisert i The Lancet.

Det er ikke noe generelt behov for å gi folk påfyll med en tredje vaksinedose, skriver en rekker forskere i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det er ikke noe generelt behov for å gi folk påfyll med en tredje vaksinedose, skriver en rekker forskere i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Enkelte land har begynt å tilby en tredje dose på grunn av frykt for den mer smittsomme deltavarianten. Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt om stans i praksisen og er bekymret for leveransene av vaksiner til fattigere land, der millioner fortsatt ikke har fått noen vaksinedoser.

Forskere, også fra WHO, skriver i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet at selv når man tar hensyn til risikoen deltavarianten utgjør, er det «ikke passende å gi påfyll med en tredje dose til befolkningen generelt på dette stadiet i pandemien».

Forfatterne sier observasjonsstudier og kliniske studier viser at vaksinene fortsatt er svært effektive for å unngå alvorlig sykdom for alle virusvarianter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer