Studie viser at om du pådrar deg hjernerystelse er sjansen større for å stå uten jobb fem år senere. Foto: George Rudy / Shutterstock / NTB scanpix
Studie viser at om du pådrar deg hjernerystelse er sjansen større for å stå uten jobb fem år senere. Foto: George Rudy / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Risiko ved hjernerystelse

Studie: Hjernerystelse øker risikoen for arbeidsledighet

Dersom du slår hodet og pådrar deg hjernerystelse, øker risikoen for at du fem år senere står utenfor arbeidsmarkedet, viser ny dansk undersøkelse.

Publisert

Forskere fra Københanvs Universitet og Dansk Center for Hjernerystelse står bak studien, som er publisert i A4 Nu.

Forskerne har fulgt rundt 20.000 pasienter som har pådratt seg en hjernerystelse, og sammenlignet resultatet med resultatene fra en kontrollgruppe på samme størrelse.

Studien viser at personer som har fått hjernerystelse, generelt har halvannen gang så stor risiko for ikke å være i ordinært arbeid fem år senere sammenlignet med kontrollgruppen.

– Det ikke så overraskende, men forskjellen er større enn vi hadde forventet, sier Heidi Graff, en av forskerne bak undersøkelsen.

– Hvis alle dine ressurser har blitt brukt til å kjempe med varige smerter eller konsentrasjonsvansker, har man ikke overskudd til å jobbe i tillegg, sier Hana Malá Rytter, leder av Dansk Center for Hjernerystelse.

Studien viser også at pasienter som har pådratt seg hjernerystelse, også har større risiko for tidlig død.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.