Vis mer

Studie: Eldre foreldre får smartere barn

Det kan være lurt å vente, men ikke for lenge.

(upublisert) Opprettet
En forskningstudie nylig publisert på nettstedet Wiley Online Library forteller at det kan være smart å vente med å få barn – for barnet sin skyld.

Studien tok for seg innsamlet data om 1,5 millioner svenske kvinner og menn født mellom 1960 og 1991, og ble ledet av Mikke Myrskyla ved "Max Planck Institute of Demographic Reserach" i Tyskland og Kieron Barclay ved "London School of Economics".

Barn av mødre som hadde blitt gravide i godt voksen alder presterte best på videregående skole og det var større sjanse for at de tok høyere utdanning. De var faktisk også høyere av vekst, skriver CTVNews.

Kanskje ikke lurt å vente for lenge


Gjennomsnittalderen for førstegangsfødende kvinner i Norge var 28 år per 2012, i følge tall fra SSB.

Trenden er at norske kvinner venter med å få barn, og det har aldri vært så mange som føder sent i 30-årene og 40-årene som i dag, skriver KK.no.

- Det er ingen tvil om at en del venter så lenge med å få barn, at det blir for sent, sier seksjonsleder og professor Tom Tanbo ved Gynekologisk avdeling ved Universitetssykehuset i Oslo til damemagasinet.

Legg til sol_no på SnapChat

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.