Studie: Britisk virusvariant er ikke like alvorlig som fryktet

Den britiske varianten av covid-19, B117, forårsaker ikke mer alvorlig sykdom hos sykehusinnlagte pasienter enn andre varianter, ifølge en studie.

Analyse av prøver med coronavirus der man tester for den britiske virusvarianten B117.Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT / NTB scanpix
Analyse av prøver med coronavirus der man tester for den britiske virusvarianten B117.Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Studien er publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet, skriver Reuters.

Varianten ble først oppdaget i den engelske byen Kent på tampen av fjoråret. Siden er den blitt påvist i over 100 land og er nå blant annet den dominerende varianten i USA, ifølge det amerikanske smitteverninstituttet CDC.

Studien er av 496 coronapasienter, som ble innlagt i britiske sykehus i november og desember i fjor. Forskerne har sammenlignet forløpet til dem med B117 og andre varianter av viruset. De fant ingen forskjeller i risikoen for alvorlig sykdom, dødsfall eller andre kliniske utfall.

I en annen studie, som også er publisert i The Lancet, heter det at coronavaksiner sannsynligvis er effektive mot den britiske varianten, siden det ikke ser ut til å være noen forhøyet risiko for reinfeksjoner, når den sammenlignes med andre varianter.

Det antas at den britiske varianten er mellom 40–70 prosent mer smittsom enn tidligere dominerende varianter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer