Studie: Brasil håndterte coronakrisen verst - New Zealand best

Brasils håndtering av coronapandemien er rangert som den dårligste i verden, mens New Zealand er på topp i kåringen gjort at Australias ledende tankesmie.

Brasils håndtering av coronapandemien er rangert som den dårligste i verden, mens New Zealand er på topp i kåringen gjort at Australias ledende tankesmie. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB
Brasils håndtering av coronapandemien er rangert som den dårligste i verden, mens New Zealand er på topp i kåringen gjort at Australias ledende tankesmie. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Lowy Institute i Sydney har vurdert nærmere hundre land etter seks kriterier, som blant annet bekreftede tilfeller, dødstall og testing.

– Samlet sett viser disse indikatorene hvor godt eller dårlig landene har håndtert pandemien, heter det i rapporten fra instituttet.

I tillegg til New Zealand, som i stor grad har holdt covid-19 på avstand med tidlige og strenge tiltak, er Vietnam, Taiwan, Thailand, Kypros, Rwanda, Island, Australia, Latvia og Sri Lanka blant landene som er rangert best.

På bunnen av lista ligger Brasil, tett fulgt av Mexico, Colombia, Iran og USA. Brasil har registrert mer enn 220.000 koronarelaterte dødsfall, og kun USA har flere dødsfall med over 439.000, ifølge Worldometers.

Norge er rangert som nummer 18 i kåringen, like bak Finland. Danmark havner på en 23.-plass for sin håndtering, mens Sverige er nummer 37, ifølge oversikten til Lowy Institute.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer