Studie: 100.000 indiske småbarn dør av luftforurensing årlig

Helseskadelig luft i indiske byer tar hvert eneste år livet av over 100.000 barn under fem år, ifølge en indisk miljøorganisasjon.

En søppelplass i Gauhati i India. Landets miljøinnsats får strykkarakter i en ny rapport. Foto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix
En søppelplass i Gauhati i India. Landets miljøinnsats får strykkarakter i en ny rapport. Foto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Indias miljøinnsats blir nærmest totalslaktet i ny rapport, som ble offentliggjort onsdag i forbindelse med Verdens miljødag.

Landet har siden 2009 opplevd en rekordstor økning i antall industribedrifter med miljøfarlig avfall, og de siste sju årene har antall svært forurensende industrianlegg steget med 136 prosent, ifølge studien.

Rapporten er laget av Centre for Science and Environment, Indias fremste ikke-statlige miljøorganisasjon, og har tittelen «The State of India's Environment».

I fjor fastslo en FN-rapport at 14 av verdens 15 mest forurensede byer ligger i India. Men til tross for bekymringsmeldingene har indiske myndigheter gjort lite for å bedre luftkvaliteten. Da India nylig holdt valg, var klima- og miljøspørsmål nærmest fraværende under valgkampen.

Landets hindunasjonalistiske statsminister Narendra Modi tvitret onsdag en oppfordring til Indias befolkning om å «leve i pakt med naturen».

– På denne miljødagen må vi alle sette av litt tid til å tenke på hva vi kan gjøre for at planeten vår skal bli grønn og ren, skriver Modi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer