Strømselskap sier nei til nye kunder

Strømselskapet Entelios – som leverer strøm til bedriftsmarkedet – har innført kundestopp. Det har blitt for kostbart å ta imot nye kunder.

Høye innkjøpspriser på strøm gjør at Norges største leverandør av strøm til bedrifter nå stopper inntak av nye kunder. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Høye innkjøpspriser på strøm gjør at Norges største leverandør av strøm til bedrifter nå stopper inntak av nye kunder. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet er en del av Agder Energi og leverer strøm til bedriftsmarkedet over hele landet, men har nå måttet gå til det skritt å si nei til nye kunder, skriver Fædrelandsvennen.

– Det er stopp i nye kunder inntil videre. Det gjelder alt ifra offentlige kunder til industribedrifter, sier administrerende direktør Kolbjørn Hembre i Entelios.

Årsaken er at den sikkerheten kraftselskapene må stille når de handler i strømkontrakter fram i tid – marginkravet – har økt kraftig.

– Når vi sikrer vår kundeportefølje på høye markedspriser, vil marginkravet kunne bli milliarder av kroner dersom prisene faller, sier Hembre.

Selskapet har dermed rett og slett ikke råd til å ta imot flere kunder.

– Jeg har jobbet i kraftmarkedet siden 1992, og jeg hadde aldri trodd at vi skulle komme dit at vi stopper salget, sier Hembre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer