Striden med kongehuset eskalerer

Meghan antyder at det britiske kongehuset fremmer usanne påstander om henne og prins Harry.

Meghan beskylder det britiske kongehuset for å spre løgner om henne i det kommende TV-intervjuet hun og prins Harry har gjort med Oprah Winfrey. Foto: Joe Pugliese/Harpo Productions via AP / NTB
Meghan beskylder det britiske kongehuset for å spre løgner om henne i det kommende TV-intervjuet hun og prins Harry har gjort med Oprah Winfrey. Foto: Joe Pugliese/Harpo Productions via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg skjønner ikke hvordan de kan forvente at vi bare skal være stille, om det er slik at kongehuset spiller en aktiv rolle i å fremme løgner om oss, sier hun i et klipp fra et kommende intervju med Oprah Winfrey.

Klippet kom ut like etter at Buckingham Palace kunngjorde at de undersøker anklager om at Meghan mobbet ansatte ved kongepalasset da hun var i Storbritannia.

Meghan omtaler anklagene som et karakterdrap og et forsøk på å fremme et «fullstendig usant narrativ».

Ute av kongehuset

Tidlig i 2020 flyttet paret til USA, trakk seg fra kongehuset og sluttet å bruke sine kongelige titler, samtidig som de fortsatt ville være en del av kongefamilien. De varslet imidlertid en vurdering av sine framtidige roller på et senere tidspunkt.

I slutten av februar i år kom meldingen om at paret ikke vil vende tilbake som arbeidende medlemmer av det britiske kongehuset.

– Dronningen har skrevet og bekreftet at det ved å tre ut av arbeidet i kongefamilien, ikke er mulig å fortsette med det ansvar og de plikter et liv i det offentliges tjeneste innebærer, het det blant annet i en uttalelse fra Buckingham Palace.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer