Colombia:

Strid om mirakelbarna

Slektningene til barna som overlevde 40 dager i jungelen etter en flystyrt i Colombia, er uenige om hvem som skal ha omsorgsretten for barna.

Et bilde offentliggjort av hæren i Colombia viser barna sammen med redningsarbeidere. Foto: AP / NTB
Et bilde offentliggjort av hæren i Colombia viser barna sammen med redningsarbeidere. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

På den ene siden vil faren til de to yngste at barna bor med ham, mens besteforeldrene på morssiden også vil ha omsorgsretten.

Barnas bestefar Narciso Mucutuy har beskyldt faren til de to yngste barna, Manuel Ranoque, for å ha slått datteren Magdalena. Videre sier bestefaren at barna pleide å løpe ut i skogen for å gjemme seg når foreldrene kranglet.

Barnas bestefar Narciso Mucutuy vil at han og kona får omsorgen for barnebarna sine etter at de overlevde en flystyrt og levde alene i jungelen i 40 dager. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB
Barnas bestefar Narciso Mucutuy vil at han og kona får omsorgen for barnebarna sine etter at de overlevde en flystyrt og levde alene i jungelen i 40 dager. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB Vis mer

Erkjenner problemer

Ranoque erkjenner at de hadde problemer i hjemmet, men sier at dette ikke er «sladder for offentligheten». Da han ble spurt om han angrep kona, svarte han følgende:

– Noen ganger verbalt, ja. Veldig lite fysisk. Vi hadde flest verbale krangler.

Han har ikke fått lov til å besøke de to eldste barna, som han er stefar til, på sykehuset. Barnevernet vil ikke kommentere hvorfor. Astrid Cáceres, sjef for barnevernet i Colombia, utelukker ikke at barnas mor kan ha vært utsatt for overgrep i hjemmet.

Overlevde på frø

Barna fløy med moren og to andre voksne i et propellfly fra landsbyen Araraquara i Amazonas til byen San Jose del Guaviare 1. mai i år flyet fikk motorproblemer og styrtet i jungelen.

Manuel Ranoque, far til de to yngste barna, vil også ha omsorgen for barna. Svigerfaren beskylder han for å ha vært voldelig mot barnas mor, som døde i flystyrten. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB
Manuel Ranoque, far til de to yngste barna, vil også ha omsorgen for barna. Svigerfaren beskylder han for å ha vært voldelig mot barnas mor, som døde i flystyrten. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB Vis mer

Barna skal ha sagt at moren overlevde flystyrten, men at hun døde etter fire dager. De fire barna, som er i alderen 1 til 13 år, spiste frø og frukt for å overleve fram til de ble funnet etter 40 dager.

Barna har det greit

– Det viktigste nå er barnas helse. Og det handler ikke kun om den fysiske helsen, men også den mentale, sier Cáceres.

Nå får barna behandling på et sykehus i hovedstaden Bogota, og det går forholdsvis bra med dem, ifølge Adriana Velasquez fra barnevernet.

– De tegner og fargelegger. De elsker å prate, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer