Annonsørinnhold

Strengere koronatiltak på trappene i Bærum

Kommunedirektøren i Bærum skal tirsdag legge fram et forslag til ytterligere forsterking av koronatiltakene i Bærum. Asker fortsetter å følge nasjonale tiltak.

Formannskapet i Bærum skal i løpet av de nærmeste dagene vurdere hvilke tiltak som skal innføres i kommunen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB
Formannskapet i Bærum skal i løpet av de nærmeste dagene vurdere hvilke tiltak som skal innføres i kommunen. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/NTB Vis mer

I løpet av en av de nærmeste dagene blir det dermed opp til formannskapet i Oslos nabokommune i vest.

I Bærum har det vært økende smitte den siste uka, og overfor Budstikka sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) at hun frykter økt mobilitet over kommunegrensa etter nedstengningen i Oslo.

Tirsdag holder butikker i Oslo stengt, bortsett fra matbutikker, apotek og Vinmonopol, mens det i Bærum nå er åpent for shopping, trening på treningssentre og skjenking.

– Det må vi ta hensyn til i våre vurderinger. Nasjonale helsemyndigheter er svært opptatt av at kommunene nær Oslo koordinerer sine tiltak, sier hun.

I Bærums nabokommune Asker er situasjonen en annen. Det har ikke vært den samme smitteøkningen som i Bærum, og kommunen fortsetter inntil videre å følge de nasjonale tiltak, skriver kommunedirektør Lars Bjerke i en SMS til NTB. Formannskapet i kommunen vil bli informert om dette i et møte tirsdag.

– Men vi følger situasjonen nøye og vil iverksette nye tiltak om nødvendig, skriver han.

(©NTB)

Mer om