Strengere coronarestriksjoner i Frankrike

Frankrike våkner søndag opp til nye innskjerpelser i koronareglene. En innsatsgruppe på 6.600 personer skal sørge for at reglene følges.

Strengere coronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Strengere coronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Vis mer
Publisert

De nye reglene trådte formelt i kraft klokken 19 lørdag kveld, på samme tid som portforbudet. Dermed blir de i praksis først gjeldende fra portforbudet heves søndag morgen klokka 6.

I hovedstadsområdet skal en innsatsgruppe på 6.600 personer kontrollere at reglene følges, opplyser politiet i Paris.

Det er allerede innført strengere restriksjoner i flere områder i Frankrike, inkludert i Paris-området, og disse blir nå utvidet til hele landet.

Det nye er at politiet i Paris har forbudt gatesalg av alkohol fra restauranter og barer. I tillegg innføres det reiserestriksjoner igjen. Det betyr at folk kun kan mosjonere eller bevege seg opp til ti kilometer hjemmefra og må ha en gyldig grunn til å reise ut av sitt område.

Det innføres også flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder.

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket til nasjonen i en TV-sendt tale onsdag kveld, der tiltakene ble presentert.

Bakgrunnen er en negativ utvikling i smittetall og antall innlagte på intensivavdelinger. Mer enn 400 personer av 100.000 har blitt coronasmittet i løpet av siste uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer