Strengere coronarestriksjoner i Frankrike

Frankrike våkner søndag opp til nye innskjerpelser i koronareglene. En innsatsgruppe på 6.600 personer skal sørge for at reglene følges.

Strengere coronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Strengere coronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Vis mer
Publisert

De nye reglene trådte formelt i kraft klokken 19 lørdag kveld, på samme tid som portforbudet. Dermed blir de i praksis først gjeldende fra portforbudet heves søndag morgen klokka 6.

I hovedstadsområdet skal en innsatsgruppe på 6.600 personer kontrollere at reglene følges, opplyser politiet i Paris.

Det er allerede innført strengere restriksjoner i flere områder i Frankrike, inkludert i Paris-området, og disse blir nå utvidet til hele landet.

Det nye er at politiet i Paris har forbudt gatesalg av alkohol fra restauranter og barer. I tillegg innføres det reiserestriksjoner igjen. Det betyr at folk kun kan mosjonere eller bevege seg opp til ti kilometer hjemmefra og må ha en gyldig grunn til å reise ut av sitt område.

Det innføres også flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder.

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket til nasjonen i en TV-sendt tale onsdag kveld, der tiltakene ble presentert.

Bakgrunnen er en negativ utvikling i smittetall og antall innlagte på intensivavdelinger. Mer enn 400 personer av 100.000 har blitt coronasmittet i løpet av siste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer