Kim Jong-un:

Strekker hånden ut til Putin

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier han lover å holde hender med Russlands president Vladimir Putin og styrke det strategiske samarbeidet.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un hilser Russlands president Vladimir Putin på den russsiske selvstendighetsdagen og sier han vil styrke samarbeidet med Moskva. Arkivfoto: KCNA / AP / NTB
Nord-Koreas leder Kim Jong-un hilser Russlands president Vladimir Putin på den russsiske selvstendighetsdagen og sier han vil styrke samarbeidet med Moskva. Arkivfoto: KCNA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Kim kommer med løftet i et budskap til Putin i anledning at Russland markerer selvstendighetsdagen mandag.

Kim forsvarer Putins beslutning om å invadere Ukraina og sier han gir sin «fulle støtte og solidaritet».

– Rettferdigheten kommer til å seire og det russiske folket vil fortsette å kaste glans over seierens historie, sier Kim i budskapet, som er publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Kim sier at han tar til orde for «tettere strategisk samarbeid» med Moskva ved «å holde godt i den russiske presidentens hender, i samsvar med de to landenes innbyggeres felles ønske om å oppfylle det store målet om oppbygging av et mektig land».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer