Streiker etter ulykke: Ingen nyheter fra Hellas

Det kom ingen nyheter fra Hellas onsdag morgen. Greske journalister streiker og krever en full gransking av togulykken i februar der 57 mennesker døde.

Det har vært flere demonstrasjoner i Hellas etter togulykken 28. februar som krevde 57 menneskeliv. her fra en demonstrasjon 12. mars. Journalister streiker nå i 24 timer og krever en full gransking av ulykken. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB
Det har vært flere demonstrasjoner i Hellas etter togulykken 28. februar som krevde 57 menneskeliv. her fra en demonstrasjon 12. mars. Journalister streiker nå i 24 timer og krever en full gransking av ulykken. Foto: Yorgos Karahalis / AP / NTB Vis mer
Publisert

«Stillhet i 24 timer for de 57», står det på en av de største nyhetsportalene i Hellas, in.gr.

Streiken startet ved midnatt natt til onsdag og varer i ett døgn. Dermed kommer det heller ingen aviser torsdag.

På radio og TV sendes repriser, dokumentarer, musikk eller filmer.

28. februar frontkolliderte et passasjertog på vei fra Aten til Thessaloniki med et godstog. Passasjertoget hadde 350 passasjerer, og 57 personer døde. Togulykken er den verste i Hellas på 50 år.

Siden har det vært en rekke streiker og demonstrasjoner i landet. Torsdag er det planlagt nye streiker, og særlig kollektivtrafikken og annen transport er ventet å bli hardt rammet.

Stasjonsmesteren i Larisa skal ha innrømmet at en bryter sto i feil stilling slik at de to togene endte opp med å kjøre på samme spor, før de krasjet i høy hastighet. Han er anklaget for uaktsomt drap.

Undersøkelser har også pekt på tilstanden til jernbanen og politisk inkompetanse som noen av årsakene til ulykken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer