Streik rammer Oslo lufthavn - flere fly forsinket med flere timer

Flere fly på vei mot Gardermoen er forsinket med flere timer fredag kveld. Årsaken er streik blant flygeledere i Frankrike.

Air France har innstilt over halvparten av sine kort- og mellomdistanseflygninger fredag, samt rundt 10 prosent av sine langdistanseflygninger, som følge av streik blant flygeledere i landet. Det får konsekvenser for flytrafikken på Gardermoen fredag kveld. Foto: Christophe Ena / AP / NTB
Air France har innstilt over halvparten av sine kort- og mellomdistanseflygninger fredag, samt rundt 10 prosent av sine langdistanseflygninger, som følge av streik blant flygeledere i landet. Det får konsekvenser for flytrafikken på Gardermoen fredag kveld. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det opplyser pressevakt Øystein Løwer i Avinor til Romerikes Blad.

- Det er en pågående streik i Frankrike som gjør at enkelte fly blir forsinket. Det er ikke noen problemer hos Avinor, sier han til avisen.

På Avinors hjemmesider kan man fredag kveld se at en rekke fly er forsinket ved Oslo lufthavn, enkelte med flere timer. Flere fly har fått nye tider for både avgang og ankomst.

Forsinkelsene skyldes en 24 timers streik blant flygeledere i Frankrike. Bakteppet for streiken er et krav fra fagforeningen SNCTA om økt lønn og styrket rekruttering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer