Vis mer

Strammer inn reglene for dagpenger

Det bevilges 300 millioner mindre til dagpenger.

(upublisert) Opprettet
En knapp halvtime før statsbudsjettet ble offentliggjort, kom lekkasjen om at Regjeringen strammer inn reglene for dagpenger.

Det er bevilget 300 millioner kroner mindre til dagpenger i neste års satsbudsjett. I 2017 var dagpenge-posten på 16,3 milliarder kroner. Dersom regjeringens budsjettforslag går igjennom, anslås de faktiske utgiftene på posten til å bli 14,7 milliarder.

Regjeringen vil endre opptjeningsreglene slik at muligheten til å samle opp summen som kvalifiserer til dagpenger vil forsvinne. Tidligere må man ha tjent opp til 1 G i løpet av siste år eller minst 3 G fordelt på de tre siste årene. 1 G tilsvarer 93 634 kroner.

Endringen fører til at man må ha tjent minst 1 G i løpet av det siste året for å kvalifisere til arbeidsledighetstrygd.

- Reduksjonen i utgifter fra 2017 til 2018 må ses i sammenheng med en mer positiv utvikling på arbeidsmarkedet og færre dagpengemottakere, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet på sine nettsider.

STATSBUDSJETTET: Les siste nytt her

Det er ikke bare dagpengereglene som strammes inn. Finansdepartementet strammer også inn bruken av oljepengene. Regjeringen har lagt opp til at det skal brukes 231,1 milliarder i neste års budsjett. Det tilsvarer 2,9 prosent av oljefondet. Til tross for at det er rundt ti milliarder mer enn 2017-budsjettet, er det likevel mindre økning enn tidligere.

- Statsbudsjettet for 2018 er fremtidsrettet. Regjeringen prioriterer tiltak som styrker velferden i dag, skaper flere jobber og trygger Norge for fremtiden, sier finansminister Siv Jensen (Frp), i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.