Straffesaken mot Al-Ghadir Islamsk senter i Sarpsborg er henlagt

Politiet henlegger straffesaken mot Al-Ghadir Islamsk senter ved Skjeberg i Sarpsborg.

Politiet henlegger straffesaken mot Al-Ghadir Islamsk senter ved Skjeberg i Viken. Arrangementet som førte til anmeldelsen, fant sted i disse byggene. Foto: Terje Pedersen / NTB
Politiet henlegger straffesaken mot Al-Ghadir Islamsk senter ved Skjeberg i Viken. Arrangementet som førte til anmeldelsen, fant sted i disse byggene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Sarpsborg kommune anmeldte senteret for mulige brudd på smittevernlovgivningen 8. september. Bakgrunnen var et smitteutbrudd i Sarpsborg og Fredrikstad i etterkant av en feiring i foreningen. Samtlige smittetilfeller kunne spores tilbake til arrangementet.

Øst politidistrikt har etterforsket saken og konkluderer med at Al-Ghadirs arrangement ikke innebar en overtredelse av smittevernlovgivningen slik den var på tidspunktet for feiringen.

Etterforskningen viste at det deltok rundt 140 personer på feiringen på det meste. Disse var fordelt på en slik måte at avstandskravet på en meter kunne overholdes.

I tillegg hadde foreningen sendt ut informasjon i forkant om smitteverntiltak, hengt opp informasjonsplakater i lokalene og satt ut håndsprit flere steder, opplyser politiadvokat Anders Svarholt i en pressemelding.

På tidspunktet for arrangementet var det tillatt med samlinger med opptil 200 personer, under forutsetning av at avstandskravet på en meter kunne overholdes, og at det var mulig å ivareta god hygiene.

Politiets konklusjon er at Al-Ghadirs arrangement ikke innebar en overtredelse av smittevernlovgivningen slik den var på tidspunktet for feiringen. Saken er derfor besluttet henlagt som intet straffbart forhold bevist.

Politiet gjør imidlertid oppmerksom på at et tilsvarende arrangement i dag ville, slik forskriften nå lyder, vært forbudt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer