Støttepakke-forslag går videre i Senatet i USA

Senatet har besluttet å starte arbeidet med en støttepakke til Ukraina, Israel og Taiwan.

Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Demokratene la fram forslaget etter at et lignende forslag som også inneholdt penger til økt sikkerhet langs grensa til Mexico, falt på onsdag.

Forslaget som falt onsdag, var et tverrpolitisk kompromissforslag utarbeidet av en gruppe demokrater og republikanere. Men tidligere president Donald Trump gikk imot det, og til slutt stemte bare fire republikanere for det.

President Joe Biden beskyldte Trump for å gå imot forslaget fordi han ikke unner Biden en seier i det betente spørsmålet om grensesikkerhet.

Advarer Israel

USA advarer om at enhver israelsk militæroperasjon i Rafah uten grundig planlegging kan bli en katastrofe.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at han har gitt sine soldater ordre om å «forberede seg på å operere» i Rafah. Flyangrepene mot byen som huser over én million palestinere på flukt, er trappet opp de siste dagene.

Å utføre en slik operasjon akkurat uten at det er planlagt eller gjennomtenkt, «kan bli en katastrofe», ifølge en talsperson i USAs utenriksdepartement.

– Vi vil ikke støtte gjennomføringen av noe slikt uten seriøs og troverdig planlegging når det gjelder de over én million menneskene som søker tilflukt der, eller uten å ta hensyn til konsekvensene for humanitær bistand og trygg avreise for utenlandske statsborgere, sier talsperson Vedant Patel til pressen torsdag.

USA har sett noen beviser for at Israel har noen seriøse planer for en slik operasjon, ifølge Patel. Det på tross av at utenriksminister Antony Blinken møtte Israels krigskabinett onsdag.

Mer om