Stortingsvara for Frp suspendert fra partiet

Ingelinn Lossius-Skeie, som er vara på Stortinget, er suspendert av Agder Frps fylkesstyre i ni måneder for brudd på partiets retningslinjer

Publisert

Det er ingen som vil komme inn på hva hun har gjort som har ført til suspensjonen, skriver Agderposten.

Fylkesleder Christian Eikeland i Agder Frp opplyser at fylkesstyret mener Lossius-Skeie har brutt partiets retningslinjer.

Etter det Agderposten kjenner til, skal det ikke ha vært et enstemmig fylkesstyre som vedtok suspensjonen. Lossius-Skeie har møtt som vara for Åshild Bruun-Gundersen på Stortinget i 13 dager ifølge Stortingets oversikt.

Eikeland vil ikke si noe om årsaken til suspensjonen fordi det kan komme en anke fra Lossius-Skeie. Dersom Lossius-Skeie anker suspensjonen, kan Frps sentralstyre oppheve den.

Lossius-Skeie fikk nylig permisjon fra alle sine lokalpolitiske verv i Lillesand fram til 1. juli. I søknaden ble familiære grunner oppgitt som bakgrunn.

Til Fædrelandsvennen sier Lossius-Skeie at hun har anket.

«Jeg håper Frps sentralstyre prioriterer å behandle anken innen få dager. Lillesand Frp har strøket mitt navn fra kommunelista for neste fireårsperiode på grunn av suspensjonen. Fristen for innsendelse av liste er 1. april, derfor haster det med å få en avgjørelse», skriver hun i en SMS.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer