Keshvari dømt til fengsel

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er i Nedre Romerike tingrett dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri av Stortingets reiserefusjonsordning.

Stortingsrepresentant og tidligere Frp-politiker Mazyar Keshvari er dømt for grovt bedrageri. Han har innrømmet forholdet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Stortingsrepresentant og tidligere Frp-politiker Mazyar Keshvari er dømt for grovt bedrageri. Han har innrømmet forholdet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Det opplyser Keshvaris forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Straffen var langt kortere enn påtalemyndighetens påstand på ett år og seks måneders ubetinget fengsel.

– Keshvari har fått en streng, men rettferdig dom på sju måneders fengsel. Retten tok dermed klar avstand fra statsadvokatens argumentasjon om at utgangspunktet for straffen burde være to år, skriver Elden i en SMS til NTB.

– Keshvari er sterkt preget av den alvorlige og strenge dommen, så dommen går sterkt inn på ham, samtidig som han ønsker å gjøre opp for seg, skriver Elden.

Keshvari var siktet for og har innrømmet grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham totalt 450.000 kroner i reiserefusjon.

Det var Aftenposten som i fjor avdekket at Keshvari systematisk hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. Ifølge siktelsen fikk Keshvari urettmessig utbetalt reiserefusjon i perioden desember 2014 til oktober 2018 ved 73 tilfeller. Pengene er nå tilbakebetalt.

Beklaget i retten

Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren beklaget overfor Stortinget og det norske folk da han kom med en uforbeholden tilståelse i retten fredag i forrige uke. Saken gikk som en såkalt tilståelsessak, som innebærer en forenklet rettsprosess.

– Jeg har ikke vist meg tillit verdig, uttalte 38-åringen i retten.

Keshvari sa også at han nå vil ta fullt ut konsekvensene av sine valg og har derfor trukket seg fra alle politiske verv. Han har også meldt seg ut av Fremskrittspartiet.

– Selv om dette er en av de mørkeste, tyngste og mest skambelagte dagene i mitt liv, så er det også en viss lettelse i det å kunne å gjøre opp for meg, sa Keshvari i retten.

Siktet for grove trusler

Keshvari har vært sykmeldt fra vervet som stortingsrepresentant siden oktober i fjor.

Det er uklart om og eventuelt når Keshvari kan komme tilbake til Stortinget. En stortingsrepresentant har i utgangspunktet plikt til å sitte perioden ut.

Keshvari er også under etterforskning i en annen sak. I februar ble han pågrepet i hjemmet sitt i Rælingen i Akershus, siktet for grove trusler. Det ble gjort beslag av våpen i forbindelse med pågripelsen. Han har ikke erkjent straffskyld i denne saken, som etterforskes uavhengig av bedragerisaken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer