Stortingsrepresentant fikk etterlønn og vanlig lønn på samme tid

Etter at han ble gjenvalgt til Stortinget i 2009, fikk Sp-politiker Per Olaf Lundteigen ved en feil både vanlig lønn og etterlønn i en måned.

Per Olaf Lundteigen (Sp) var ikke klar over at han fikk dobbel lønn i desember 2009 da Stortinget ved en feil betalte ham både vanlig lønn som stortingsrepresentant, og etterlønn selv om han ikke gikk av som folkevalgt. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Per Olaf Lundteigen (Sp) var ikke klar over at han fikk dobbel lønn i desember 2009 da Stortinget ved en feil betalte ham både vanlig lønn som stortingsrepresentant, og etterlønn selv om han ikke gikk av som folkevalgt. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer
Publisert

Det er Dagens Næringsliv , som i flere måneder har gransket Stortingets praksis med etterlønn til avtroppende politikere, som omtaler tilfellet for Lundteigen.

I etterkant av stortingsvalget i 2009 ble alle avtroppende representanter meldt inn som mottakere av etterlønn fra Stortinget. Men ved en feil, havnet også senterpartipolitikerens navn på lisen over mottakere, selv om han ikke hadde søkt om etterlønn. Det førte til at han i desember det året fikk utbetalt både sin vanlige lønn fra Stortinget, samt én måneds etterlønn på 58.075 kroner.

– Etter dette må vi konkludere med at den ekstra utbetalingen til Lundteigen for én måned i 2009 skyldes en feilregistrering som administrasjonen fullt ut tar ansvaret for og beklager, skriver Stortinget til avisen.

I en kommentar til oppdagelsen skriver Lundteigen at han vil betale pengene tilbake.

Lundteigen svarer på spørsmål fra DN om han ikke la merke til at han fikk dobbelt betaling den måneden.

– Nei. Jeg hadde reiseregninger i samme periode, skriver han i et svar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer