Stortingspresident på juletrehogst – havnet selv under treet

– Jeg fikk kjenne treet på kroppen, sier stortingspresident Masud Gharahkhani til NTB etter å ha felt årets julegran til Stortinget. Han kom uskadd fra uhellet.

En smilende stortingspresident dukker fram fra grankvistene – helt uskadd. Foto: Gorm Kallestad / NTB
En smilende stortingspresident dukker fram fra grankvistene – helt uskadd. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Gharahkhani tok turen til Ytre Enebakk for selv å felle den utvalgte grana som skal glede de folkevalgte. En god, gammeldags buesag fikk jobben – og grana falt. Dessverre over presidenten selv.

– Det tok en litt uventet vending, men det var helt udramatisk. Du kan si at jeg fikk kjenne treet på kroppen. Så denne grana har jeg allerede et nært forhold til, sier Gharahkhani til NTB.

To personer måtte hjelpe til med å få vekk treet som landet delvis oppå drammenseren.

– Juletreet i vandrehallen er en fin tradisjon, og selv om fellingen ble litt spesiell, håper jeg det vil bidra til en lun stemning, sier han og bedyrer at han er en erfaren juletrefeller.

– Familien min begynte forsiktig med plasttre, og nå er vi der at vi går ut i skogen og hogger selv, og det skal lukte gran i stua.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer