Stortinget visste ikke om skatteregler for pendlerboliger

Stortinget varsler nå en full gjennomgang av skatteforholdene rundt representantenes pendlerboliger.

Stortinget visste ikke at representanter med pendlerbolig trolig skulle skattet av den, skriver Aftenposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Stortinget visste ikke at representanter med pendlerbolig trolig skulle skattet av den, skriver Aftenposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Stortinget har nemlig ikke vært kjent med skatteregelverket, skriver Aftenposten.

– Dersom man ikke har merkostnader knyttet til bolig på hjemstedet, vil man heller ikke kunne få dekning av fri bolig fra arbeidsgiver skattefritt, sier seksjonsleder Lene Ringså i Skatteetaten.

Det betyr at stortingsrepresentanter som er folkeregistrert et annet sted enn Oslo, men ikke har boutgifter på det andre stedet, trolig skulle betalt skatt for disse boligene.

Statsministerens kontor, som deler ut pendlerboliger til statsråder, har en annen praksis.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier til Aftenposten at han nå vil ta kontakt med Skatteetaten for å avklare forholdene rundt hans mye omtalte pendlerbolig i Oslo.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer