Stortinget strides om statsstøtte til Human Rights Service

De rødgrønne går inn for å be regjeringen fjerne statsstøtten til den omstridte organisasjonen Human Rights Service (HRS).

Publisert

I et såkalt anmodningsvedtak ber Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV regjeringen om ikke å videreføre støtten til HRS i statsbudsjettet for neste år.

Fredag neste uke skal Stortinget stemme over forslaget.

De tre partiene ber også regjeringen oppheve retten Human Rights Service har til å foreslå nemndmedlemmer til Utlendingsnemnda (UNE). HRS er kjent som en både innvandrer- og islamkritisk organisasjon.

Fått over 26 millioner

Innstillingen fra justiskomiteen kom tirsdag. Der går det fram at HRS har fått nær 26,2 millioner kroner i statlige overføringer siden 2005.

I årets statsbudsjett ble støtten på 1,8 millioner kroner videreført.

Støtten til HRS har skapt strid flere ganger de siste årene. I 2018 forsøkte daværende kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) å kutte i støtten med 500.000 kroner, noe som førte til at daværende regjeringspartner Frp, som lenge har vært en av HRS' varmeste forsvarere, reiste bust.

Feil prosess

Høyres medlemmer i justiskomiteen mener imidlertid at spørsmålet om HRS-støtten skal videreføres eller ei, er noe som hører innunder den ordinære budsjettprosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer