Stortinget stemte ned flere Gaza-forslag

Stortinget har utsatt voteringen om sanksjoner og boikott av Israel. Andre forslag om støtte til Gaza og etterforskning av krigsforbrytelser ble nedstemt.

Stortinget har utsatt voteringen om sanksjoner mot Israel som følge av krigen i Gaza. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Stortinget har utsatt voteringen om sanksjoner mot Israel som følge av krigen i Gaza. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Stortinget har torsdag diskutert flere saker knyttet til krigen i Gaza.

Mest engasjement har det kanskje vært rundt flere forslag om boikott og sanksjoner mot Israel på grunn av krigen i Gaza, men disse ble utsatt til neste uke fordi debatten gikk over tiden.

På forhånd hadde et stort flertall bestående av Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti sagt at de ville stemme ned alle forslagene.

Blant sakene Stortinget rakk å stemme over, var et forslag fra MDG om et flerårig program for støtte til humanitær hjelp og gjenoppbygging av Gaza.

Dette fikk støtte fra et mindretall bestående av SV, Rødt, Venstre og MDG.De samme partiene stemte for et forslag fra SV om at Norge må ta en ledende rolle i arbeidet med å etterforske og straffeforfølge eventuelle krigsforbrytelser i Gaza, Vestbredden og Israel. Dette fikk støtte fra SV, Rødt, Venstre og MDG.

Stortinget stemte også over et forslag om å øke støtten til FN-organisasjonen UNRWA, som dette fikk heller ikke flertallet med seg.

(©NTB)

Mer om