Stortinget påbyr redningsvest i båt

Med bare én stemmes flertall.

(upublisert) Opprettet
Med én stemmes overvekt påbyr Stortinget tirsdag bruk av redningsvest i båt for både voksne og barn. En noe uvanlig allianse av SV, Høyre og Fremskrittspartiet går imot, men partiene rår bare over 84 av Stortingets 169 mandater. Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne er noe motvillig den som sikrer flertall for påbudet. I fjor gikk partiet imot et lignende forslag. – Det har vært en grundig debatt i partiet. Vi er delt omtrent på midten, men velger å lytte til de klare rådene fra Redningsselskapet og politiet, sier Hansson til NTB. Han legger ikke skjul på at han selv tilhører mindretallet i MDG. – Det er god tradisjon i Norge for at man ferdes i naturen på eget ansvar og på naturens premisser. Enten man dykker, jakter med skarpladde våpen eller går på ski i fjellet, sier staten: «bruk hue og god tur». Samtidig vil et redningsvestpåbud kunne bidra til å redde liv, sier MDG-representanten. Påbudet om redningsvest gjelder kun for båter i fart. Fritidsbåter over 8 meter er unntatt fra vestpåbudet. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.