Stortinget kalles inn til hastemøte om strømsituasjonen

Stortinget kalles inn til møte om kraftsituasjonen mandag 19. september klokka 12. Olje- og energiminister Terje Aasland skal redegjøre.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) kaller Stortinget inn til hastemøte om strømsituasjonen den 19. september. Foto: Javad Parsa / NTB
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) kaller Stortinget inn til hastemøte om strømsituasjonen den 19. september. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser stortingspresident Masud Gharahkhani i en uttalelse til NTB lørdag formiddag.

– Presidentskapet har i dag besluttet at det blir stortingsmøte om kraftsituasjonen 19. september. På dagsordenen er redegjørelse fra statsråd Terje Aasland, skriver Gharahkhani.

Et enstemmig presidentskap vedtok tidligere denne måneden at Stortinget skulle kalles inn til møte i plenum tidligere enn normalt som følge av strømsituasjonen. Stortingets offisielle åpning skjer normalt først i oktober.

– Kraftsituasjonen er alvorlig. Det er viktig å vise det beste av demokratiet, og det er at regjering og storting samarbeider til det beste for innbyggerne og næringslivet i den situasjonen vi er i, sier stortingspresidenten.

(NTB)

DRONEANGREP: Denne videoen skal vise en drone som har krasjet inn i hovedkvarteret til Russlands Svartehavsflåte i Sevastopol på den russiske-okkuperte Krim-halvøya. Video: Telegram/ Twitter. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer