Stortinget heiser det ukrainske flagget: - Viktig å markere denne dagen

Fredag er det ett år siden Russlands storinvasjon av Ukraina. Stortinget markerer dagen ved å heise det ukrainske flagget.

Det ukrainske flagget vil vaie over Stortinget fredag i forbindelse med at det er ett år siden Russlands storinvasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det ukrainske flagget vil vaie over Stortinget fredag i forbindelse med at det er ett år siden Russlands storinvasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– For Stortinget er det viktig å markere denne dagen. Når vi heiser det ukrainske flagget ved siden av det norske fremfor Stortinget fredag, viser vi tydelig for Norge og for verden at vi står sammen med det ukrainske folk, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

Det har gått ett år siden Ukraina ble invadert av russiske styrker. Dette markeres over hele Norge fredag, med alt fra fakkeltog og konserter i flere byer.

Både i Oslo og flere andre byer vil en rekke offentlige bygg bli belyst i gult og blått.

– Det siste året har vi vært vitne til ufattelige lidelser i et omfang vi ikke har sett maken til i Europa siden annen verdenskrig, og krigen viser ingen tegn til å ta slutt, sier Gharahkhani.

Flaggheisingen vil skje fredag klokken 8. Senere på dagen vil det holdes en Ukraina-markering på Eidsvoll plass utenfor Stortinget med påfølgende fakkeltog.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer