Stortinget enige om forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot alle under 18 år

Det er flertall på Stortinget om et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år.

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud støtter ikke Stortingets avgjørelse om et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Fremskrittspartiets Bård Hoksrud støtter ikke Stortingets avgjørelse om et forbud mot markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge under 18 år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

I helse- og sosialkomiteens innstilling til ny folkehelsemelding er det et flertall bestående av Ap, Sp, SV og Rødt som stiller seg bak forslaget om denne aldersgrensen. Innstillingen ble lagt fram tirsdag, bekrefter Frp overfor NTB.

Frps helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud er ikke fornøyd:

– Det er åpenbart ingen begrensninger for forbuds- og formynderpolitikken til de rødgrønne partiene så lenge det er i «det godes tjeneste». Frp vil legge til rette for at det skal være enkelt for ungdom å ta sunne og opplyste valg, men det må være grenser for hvor inngripende politikken skal være for folk og næringsliv, sier Hoksrud i en kommentar til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer