Stortinget anmelder klimaaksjon i stortingssalen

Stortingets presidentskap har besluttet å anmelde aksjonen på galleriet i stortingssalen onsdag 18. mai.

Aktivister tilknyttet Extinction Rebellion blir fjernet av polititet etter at de aksjonerte på innsiden av Stortinget i dag. Demonstranter skapte støy og leven under stortingets spørretime onsdag, og limte seg fast med superlim.Foto: Heiko Junge / NTB
Aktivister tilknyttet Extinction Rebellion blir fjernet av polititet etter at de aksjonerte på innsiden av Stortinget i dag. Demonstranter skapte støy og leven under stortingets spørretime onsdag, og limte seg fast med superlim.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klimaaktivister fra Extinction Rebellion avbrøt stortingsmøte og limte seg fast på publikumsgalleriet onsdag 18. mai.

– Stortinget måtte avbryte sine forhandlinger på grunn av aksjonen på galleriet onsdag. Det ser vi alvorlig på. Det er svært viktig at Stortinget kan avholde sine møter i trygge rammer og uten fare for avbrytelser. Det er viktig for demokratiet, og det er derfor vi har besluttet å anmelde dette, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

– Ytringsfriheten er en forutsetning for demokratiet, og skal vernes om. Det er mange tilgjengelige arenaer å uttrykke sine meninger på uten å la det gå utover forhandlingene i stortingssalen, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer