Stortinget anmelder klimaaksjon i stortingssalen

Stortingets presidentskap har besluttet å anmelde aksjonen på galleriet i stortingssalen onsdag 18. mai.

Aktivister tilknyttet Extinction Rebellion blir fjernet av polititet etter at de aksjonerte på innsiden av Stortinget i dag. Demonstranter skapte støy og leven under stortingets spørretime onsdag, og limte seg fast med superlim.Foto: Heiko Junge / NTB
Aktivister tilknyttet Extinction Rebellion blir fjernet av polititet etter at de aksjonerte på innsiden av Stortinget i dag. Demonstranter skapte støy og leven under stortingets spørretime onsdag, og limte seg fast med superlim.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klimaaktivister fra Extinction Rebellion avbrøt stortingsmøte og limte seg fast på publikumsgalleriet onsdag 18. mai.

– Stortinget måtte avbryte sine forhandlinger på grunn av aksjonen på galleriet onsdag. Det ser vi alvorlig på. Det er svært viktig at Stortinget kan avholde sine møter i trygge rammer og uten fare for avbrytelser. Det er viktig for demokratiet, og det er derfor vi har besluttet å anmelde dette, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

– Ytringsfriheten er en forutsetning for demokratiet, og skal vernes om. Det er mange tilgjengelige arenaer å uttrykke sine meninger på uten å la det gå utover forhandlingene i stortingssalen, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer