Stort smitteutbrudd på byggeplass i Oslo – Pressens hus rammet

Et koronautbrudd har ført til bråstans i byggingen av Pressens hus i Oslo. Så langt er 34 personer bekreftet smittet og 146 satt i karantene.

Pressens hus er under oppføring i Skippergata i sentrum av Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Pressens hus er under oppføring i Skippergata i sentrum av Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Smitteutbruddet vil etter alt å dømme føre til nye forsinkelser i byggeprosjektet, som allerede ligger bak skjema. NTB er en av leietakerne som skal inn i Pressens hus.

– Det er klart at det vil påvirke framdriften. Så å si samtlige som har jobbet i prosjektet, er i karantene, sier prosjekt- og utbyggingsdirektør Trond Erik Sveen hos Aspelin Ramm, som er byggherre for prosjektet.

Han beklager hendelsen.

– Det er en kjedelig situasjon, både for alle de som er smittet eller i karantene, og for byggeprosjektet og våre framtidige leietakere, sier Sveen.

Sjekkes for mutasjon

Foreløpig er 34 bekreftet smittet. Ytterligere 146 er satt i karantene. Dermed er det snakk om totalt 180 berørte til nå.

Utbruddet berører både arbeidere hos hovedentreprenøren Hent og en rekke underleverandører. Det er ventet ytterligere utvikling i tallene.

«Flere på byggeplassen har bosted i Nordre Follo. I tillegg sammenfaller utbruddet med tilbakekomst fra Polen. Myndighetene arbeider med å finne ut om det er det muterte viruset, men dette er ikke avklart», opplyses det i en epost til leietakerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer