Storstilte bordellplaner skaper bekymring i Amsterdam

Myndighetene i Amsterdam vil bygge et gigantisk «erotisk senter» nær hovedkvarteret til EUs medisinbyrå EMA, som ser med bekymring på planene.

EUs medisinbyrå EMA er ikke fornøyd med at de kan bli naboer til et kjempebordell når Amsterdam etter planen skal flytte det lovlige sexsalget ut av byens sentrum. Illustrasjonsfoto: Peter Dejong / AP / NTB
EUs medisinbyrå EMA er ikke fornøyd med at de kan bli naboer til et kjempebordell når Amsterdam etter planen skal flytte det lovlige sexsalget ut av byens sentrum. Illustrasjonsfoto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert

EMA holdt til i London, men ble flyttet til Amsterdam på grunn av brexit. Derfra styrte byrået mye av EUs innsats mot pandemien og for anskaffelse av koronavaksine.

Den nederlandske storbyen vil flytte det lovlige sexsalget ut av sentrum, der naboer klager over kriminalitet og dårlig oppførsel. Nå frykter EMA at de må slite med de samme problemene dersom planene blir gjennomført.

En dramatisk nestenulykke ble fanget på film i Vestvågøy i Lofoten. Video: Privat. Reporter: Magnus Paus/Dagbladet Vis mer

– Vi er svært bekymret for at dette vil skape problemer med sikkerhet, trygghet og plagsom opptreden som går ut over våre ansatte og besøkende, som ofte er her til sent på kvelden, heter det i en uttalelse fra EMA.

Byrået sier de vil jobbe med EU-kommisjonen i Brussel for å løfte saken til «det høyeste passende nivået politisk og diplomatisk for å sikre et trygt arbeidsmiljø». EMA på peker også at de fikk vite om planene via mediene, men hadde forventet at saken var blitt tatt opp med dem underveis.

To av de tre foreslåtte plasseringene av det nye kjempebordellet ligger i nærheten av EMAs moderne hovedkvarter i et næringsområde i utkanten av Amsterdam.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer