Storstilt etterforskning og dusør: Dette vet vi om kidnappingen

En massiv etterforskning og en rundhåndet dusør for tips er satt inn i jakten på gjerningsmennene bak kidnappingen av faren til Liverpool-stjernen Luis Diaz.

Faren til Luis Diaz er fortsatt savnet. Foto: Jon Super / AP / NTB
Faren til Luis Diaz er fortsatt savnet. Foto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert

Politiet i Colombia har vært sparsomme med å oppgi opplysninger etter den dramatiske kidnappingsepisoden i byen Barrancas i La Guajira-departementet nord i landet lørdag.

Luis Manuel Diaz og Cilenis Marulanda, foreldrene til fotballstjernen Luis Diaz, ble begge kidnappet. Kort tid etterpå ble moren løslatt. Faren er fortsatt forsvunnet.

Dette vet vi om utviklingen:

Kidnappingen

Ifølge colombianske medier ble Luis Manuel Diaz og Cilenis Marulanda kidnappet av væpnede menn på motorsykler. Det skal ha skjedd på en bensinstasjon i Barrancas, nær grensen til Venezuela.

Opptak fra et sikkerhetskamera, som nyhetsbyrået AFP har fått verifisert, viser en pickup som etterfølges av en motorsykkel.

Kort tid etter kidnappingen sa Colombias president Gustavo Petro at fotballstjernens mor var reddet.

Søket som er igangsatt involverer minst 200 polititjenestemenn, soldater, medlemmer av kommandostyrken, kartografer og spesielle søk- og redningsfly.

På en pressekonferanse søndag sa statsadvokat Francisco Barbosa at den savnede mannen «kan være» i Venezuela, uten å gi ytterligere detaljer.

Etterforskningen

Politisjef William Salamanca uttalte mandag at tjenestemenn gjennomfører en «hus til hus»-undersøkelse for å innhente informasjon.

Politiet har etablert en dusør på 48.000 dollar til den som kan frambringe informasjon om hvor Luis Manuel Diaz befinner seg.

– Vi har informasjon om personer som kan ha vært tilknyttet hendelsen, sa visepolitidirektør Nicolas Zapata til journalister mandag.

Oberst Giovanni Montanez, direktør for elitemilitærenheten som arbeider med saker tilknyttet kidnappinger og utpressing, sier til radiostasjonen Blu Radio at det så langt er fremsatt noen krav om løsepenger.

Colombiansk politi koordinerer søket i samarbeid med Interpol-kontoret i Venezuela.

Væpnede grupper

Barrancas ligger med sine 38.000 innbyggere i den nordlige delen av Colombia. Kriminelle grupper så vel som høyreorienterte paramilitære krigere er kjent for å operere i området.

Etter å ha blitt reddet skal ikke moren til Luis Diaz ha kuttet bidra med noen spesiell informasjon om kidnapperne, opplyser politiet.

I løpet av seks tiår med konflikt har Colombia registrert rundt 38.000 kidnappinger, hovedsakelig av væpnede grupper som finansierer sine operasjoner gjennom løsepenger.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer