Storstilt aksjon mot italiensk mafia

Politiet i Tyskland, Italia Frankrike, Belgia, Portugal og Spania har gjennomført en stor operasjon mot den italienske mafiaorganisasjonen 'Ndrangheta.

Mer enn 1000 politifolk deltok i den storstilte aksjonen mot mafiaorganisasjonen Ndrangheta. Her fra Tyskland. Foto: NTB / Alex Talash/dpa
Mer enn 1000 politifolk deltok i den storstilte aksjonen mot mafiaorganisasjonen Ndrangheta. Her fra Tyskland. Foto: NTB / Alex Talash/dpa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også Europol og Eurojust deltok i operasjonen onsdag morgen.

Flere titall personer er pågrepet, de fleste av dem i Italia. De anklages for hvitvasking av penger, skatteunndragelse, svindel og narkotikasmugling, ifølge tysk påtalemyndighet.

Politiet i den tyske delstaten Bayern opplyser at operasjonen er gjennomført etter en over tre år lang etterforskning omtalt som «Operasjon Eureka».

De oppgir også at gruppen er mistenkt for å ha smuglet over 25 tonn kokain fra oktober 2019 til januar 2022, og at over 22 millioner euro skal ha blitt sendt fra Calabria i Sør-Italia til Belgia, Nederland og Sør-Amerika.

I Tyskland ble det aksjonert mot adresser i flere delstater, og politiet har beslaglagt mulig bevismateriale både i boliger og på kontorer.

108 personer er pågrepet i en internasjonal aksjon mot italiensk mafia. Her er det kulehull i et skilt i San Luca, Italia. Foto: NTB
108 personer er pågrepet i en internasjonal aksjon mot italiensk mafia. Her er det kulehull i et skilt i San Luca, Italia. Foto: NTB Vis mer

Tysk påtalemyndighet har varslet en pressekonferanse om saken senere onsdag.

'Ndrangheta er basert i Calabria, på det som gjerne omtales som Italias hæl. Organisasjonen har med årene overtatt rollen som Italias mektigste mafiaorganisasjon fra Sicilia-baserte Cosa nostra.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer