- Stormingen av Kongressen var «den største bevegelsen» i USAs historie

USAs tidligere president Donald Trump kaller stormingen av kongressbygningen i 2021 "den største bevegelsen" i landets historie.

Donald Trump om stormingen av Kongressen. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar, File
Donald Trump om stormingen av Kongressen. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar, File Vis mer
Publisert

Trump kom med karakteristikken torsdag, bare timer før en kongresshøring som har som mål å vise hvilken rolle han selv spilte da kongressbygningen ble stormet i et forsøk på å hindre at de folkevalgte utropte Joe Biden til valgets vinner.

– 6. januar var ikke bare en protest, den representerte den største bevegelsen i landet vårt for å gjøre Amerika stort igjen, sa Trump på sin Truth Social-plattform.

– Det handlet om et valg som ble arrangert og stjålet, og et land som var i ferd med å gå til helvete, fortsatte han.

Sentralt i granskingen av Trump og hans indre krets har vært å finne ut hvordan hans forsøk på å snu valgnederlaget spilte inn i volden 6. januar.

Granskningskomiteen har brukt ett år på å undersøke Trumps forsøk på å presse statlige og føderale tjenestemenn, hans taushet da støttespillerne angrep kongressbygningen og ulike andre påståtte ulovligheter i et forsøk å å snu valgnederlaget til seier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer