Stormen Ciarans herjer i Europa: Sju personer har mistet livet

Sju personer har mistet livet i det voldsomme uværet som har herjet flere land i Europa det siste døgnet. I Frankrike mistet 1,2 millioner mennesker strømmen.

Voldsomme bølger slo inn over det sørlige England. Foto: Gareth Fuller/PA via AP / NTB
Voldsomme bølger slo inn over det sørlige England. Foto: Gareth Fuller/PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Vinder med en hastighet på opptil 55 sekundmeter feide over den nordvestlige delen av kontinentet og skapte flom, strømutkobling og enorme forstyrrelser i trafikken. Store områder ble mørklagt i Frankrike i løpet av natten. Også lenger sør ble stormen merket godt.

Et fallende tre kostet en lastebilsjåfør livet i Aisne-regionen i Frankrike. Det samme skjedde med en mann i den nederlandske byen Venray, en kvinne i det sentrale Madrid, en kvinne i Tyskland og to personer – en femåring og en 64 år gammel kvinne – i den belgiske byen Ghent, ifølge meldinger fra politiet i de respektive landene. I franske Le Havre fikk en 70 år gammel mann dødelige skader da han ble tatt av vinden og falt fra en balkong.

– Vinder av denne styrken er ytterst uvanlig i Bretagne, og mange rekorder er blitt slått, melder den franske værtjenesten Meteo-France. På spissen av Bretagne ble det målt en vindstyrke på 57 sekundmeter. I byen Brest ble det målt 43 sekundmeter.

I det sørlige England ble hundrevis av skoler holdt stengt, mens vinder på opptil 37 meter i sekundet pisket opp enorme bølger som hamret mot kysten. På kanaløya Jersey måtte mange hotellgjester evakueres, og vinden ble målt til 45 meter i sekundet.

I flate Nederland ble folk bedt om å holde seg innendørs. Over 200 avganger ble innstilt fra flyplassen i Amsterdam, en av Europas største.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer