Storkamper i Premier League utsatt: – Fantes intet annet valg

Kommende helgs storkamp i Premier League mellom Chelsea og Liverpool er utsatt. Det samme er Manchester Uniteds møte med Leeds.

Liverpool og Mohamed Salah går en ny kampfri helg i møte. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
Liverpool og Mohamed Salah går en ny kampfri helg i møte. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er Premier League som bekrefter dette mandag.

Fra før er også kampen mellom Crystal Palace og Brighton utsatt fra den kommende runden. Det har sammenheng med en varslet streik.

Årsaken til at oppgjørene til Liverpool, Chelsea, United og Leeds er blant annet knapphet på politiressurser som følge av dronning Elizabeths begravelse. Den finner sted mandag og legges beslag på store ressurser også dagene i forkant.

Tett program

Premier League skriver at det er avholdt samtaler med alle involverte parter, blant dem lokalt politi og klubbene. Konklusjonen skal ha vært at det ikke fantes noen mulighet til å gjennomføre de aktuelle oppgjørene som oppsatt.

Nye datoer vil bli kommunisert når disse foreligger.

Kampprogrammet for den engelske toppklubbene er svært tett denne høsten. Som følge av VM-sluttspillet i Qatar spilles det uvanlig mange serierunder de kommende ukene og månedene. Det blir ingen enkel jobb å finne nye spilletidspunkter.

Torsdagens europaligamøte mellom Arsenal og nederlandske PSV Eindhoven er også utsatt av samme grunn som helgens seriekamper. Også den kampen vil det etter alle solemerker bli en hodepine for Det europeiske fotballforbundet å få omplassert i terminlisten.

Gjenopptas tirsdag

Sju Premier League-kamper spilles som oppsatt fredag, lørdag og søndag: Aston Villa – Southampton, Nottingham – Fulham, Wolves – Manchester City, Newcastle – Bournemouth, Tottenham – Leicester, Brentford – Arsenal, Everton – West Ham.

Lørdagens møte mellom Tottenham og Leicester, samt søndagens møte mellom Brentford og Martin Ødegaards Arsenal, skal også spilles London. Disse lar seg gjennomføre til tross for de pågående forberedelsene til dronningens begravelse.

I divisjonene under Premier League ble kampaktiviteten gjenopptatt tirsdag. Oppgjørene i den engelske superligaen for kvinner skal spilles som oppsatt kommende helg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer