Storfavoritten vant OL-slalåmen – Stjernesund utenfor topp ti

Mina Fürst Holtmann kjørte ut i finaleomgangen i kvinnenes slalåmrenn i OL onsdag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB.
Mina Fürst Holtmann kjørte ut i finaleomgangen i kvinnenes slalåmrenn i OL onsdag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thea Louise Stjernesund var den eneste norske som fullførte kvinnenes slalåmrenn i OL. Hun havnet på 15.-plass, mens slovakiske Petra Vlhová tok gullet.

Vlhová lå «bare» som nummer åtte etter første omgang, men med en strålende finaleomgang bykset hun opp på gullplass. Slalåmdronningen vant foran østerrikske Katharina Liensberger og sveitsiske Wendy Holdener.

Vlhová slet i traseen i første omgang, og lå 72 hundredeler bak ledende Lena Dürr. I finaleomgangen var det Dürr som slet, noe som til slutt kostet henne medalje. Hun gled inn til 4.-plass.

Med fem seirer og to 2.-plasser på sesongens sju første verdenscuprenn har Vlhová allerede vunnet slalåmcupen. Nå er hun OL-mester også.

Mina Fürst Holtmann og Stjernesund var på 18.- og 19.-plass foran finaleomgangen. Der gikk det bedre for Stjernesund enn for Holtmann. Førstnevnte kjørte godt og sikret til slutt 15.-plass, mens Holtmann kjørte ut.

– Jeg tror det var det jeg var god for i dag. Jeg sier meg fornøyd selv om det er mye i kjøringen som kan være bedre, sa Stjernesund til Discovery etter konkurransen.

– Jeg vet jeg har mye i banken, men jeg taper mye nede. Jeg må bare trene mer, rett og slett, fortsatte hun.

– Surt

Holtmann var ikke fornøyd etter å ha kjørt ut.

– Det er slik det er. Det er surt, men jeg klarer meg. Jeg gjør det mer komplisert enn det er, og da funker det ikke, sa hun.

Maria Tviberg kjørte ut i første omgang. 27-åringen kom skjevt ut fra start og var ute av dansen etter kun noen få porter. Dermed var det kun Stjernesund som fikk plassering av de norske.

– Det er ikke sånn man har sett for seg at det skulle gå i dag. Jeg har ikke trent nok og blir litt usikker, sa Tviberg.

Favorittfall

Svenske Sara Hector, som tok gull i storslalåm mandag, lå lenge godt an 12 hundredeler bak lederen før finaleomgangen, men hun hektet og kjørte ut da hun lå an til ledertid.

Amerikanske Mikaela Shiffrin kjørte ut etter kun tre porter i første omgang. Dermed gjentok hun det som skjedde under mandagens storslalåmrenn. Også der endte den amerikanske superstjernen uten plassering etter å ha kjørt ut.

Shiffrin, som er Aleksander Aamodt Kildes kjæreste, tok sin 47. verdenscupseier i slalåm i det siste rennet før OL. Dermed slo hun Ingemar Stenmarks rekord på 46 verdenscupseirer i en og samme disiplin.

Shiffrin vant henholdsvis slalåm og storslalåm i de to foregående OL.

(©NTB)

Mer om