Store vannmengder på vei mot Drammen: - Det er ikke over ennå

Beredskapsminister Emilie Enger Mehl besøkte ordføreren i Drammen torsdag morgen. Vannet i elva stiger stadig og ventes å stige ytterligere.

Det er meldt den største flommen i Drammensvassdraget noensinne etter ekstremværet Hans. E134 er stengt i retning Drammen fra nord. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Det er meldt den største flommen i Drammensvassdraget noensinne etter ekstremværet Hans. E134 er stengt i retning Drammen fra nord. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

– Det er ikke over selv om sola skinner og det ser fredelig ut, sier justis- og beredskapsminister Mehl til NTB.

Torsdag morgen møtte hun Drammen-ordfører Monica Myrvold Berg for å få et overblikk over situasjonen i Drammen, hvor elva har steget betraktelig. Ifølge NVE er det 50-årsflom i store deler av Drammensvassdraget – det er ventet at Hønefoss og Drammen vil bli hardt rammet av vannskader.

– Vi ser sterke bilder fra lenger nord i de områdene hvor Hans har herjet verst. I Nesbyen er det katastrofebilder, og i Hønefoss er det kritisk.

– Alt vannet som har vært der, skal gjennom her også, sier Mehl.

Forberedt

Elva har steget betraktelig i Drammen og er ifølge NVEs anslag ventet å stige ytterligere i tiden fremover. Det er satt opp flomvern langs elven for å beskytte mot de enorme vannmassene.

– Kommunen har stått på og gjort mye forberedende tiltak for å begrense skadene. Det er mange aktører involvert i forberedelsene her, sier Mehl.

Selv om regnværet har gitt seg, er det viktig at folk fortsetter innsatsen, understreker hun.

– Det er bra at det har sluttet å regne. Det kan bli noe mer opptørking i terrenget. Men denne krisen er ikke over, og folk må følge med og sikre eiendelene sine, sier Mehl, som legger til at det kan bli flere stengte veier i Drammen som følge av det stigende vannet.

– Regjeringen skal stille opp

Ødeleggelsene er omfattende etter ekstremværet Hans. Flere steder er bebyggelse er ødelagt, veier er stengt og toglinjer berørt. Forsikringsselskapene har blitt rent ned av skademeldinger.

– Jeg tenker på alle dem som står midt oppi dette, og det er sterkt å se ødeleggelsene. Regjeringen skal også stille opp i etterkant når skadene skal rettes opp i, sier Mehl.

– Det viktigste er at ikke dette ikke går utover liv og helse.

(©NTB)

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer