Store snømengder skaper kaos i Spania

Store snømengder har ført til kaos i trafikken i Spania, der både biler, tog, skip og fly har problemer. I Madrid har det falt en halv meter snø.

Madrid har fått mer snø enn på 50 år det siste døgnet, og en stor del av trafikken i den spanske hovedstaden har stanset opp. Foto: AP / NTB
Madrid har fått mer snø enn på 50 år det siste døgnet, og en stor del av trafikken i den spanske hovedstaden har stanset opp. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Snøen begynte å falle torsdag, og alt fredag ettermiddag var det store problemer på 400 av landets hovedveier.

Lørdag konstaterte Spanias meteorologiske institutt (AEMET) at det hadde snødd mer enn på 50 år, og at det i hovedstaden Madrid hadde falt over en halv meter.

Madrids parker ble stengt, og folk ble oppfordret til å holde seg hjemme. Ifølge lederen for redningstjenesten i byen sto over 1.000 biler lørdag bom fast langs ringveiene rundt byen, samt på hovedveien sørover.

– Dette er kritisk, sier Carlos Novillo.

Utallige ulykker

Alle avganger og ankomster ved Madrids internasjonale flyplass ble stanset fredag kveld, og mannskaper har siden jobbet på spreng for å holde rullebanene fri for snø og is.

Jernbaneforbindelsen mellom hovedstaden og de østlige delene av landet er også stanset.

Langs spanske veier ble det meldt om utallige ulykker, og sommerdekk førte til at mange ble sittende i timevis i bilene sine og vente på hjelp. Tusenvis av andre ventet lørdag på andre døgnet på tog og fly som verken kom eller gikk.

Tre omkomne

I Toledo sør for Madrid ble hæren satt inn for rydde veiene, og biler uten vinterdekk eller kjettinger fikk kjøreforbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer