Støre snakket med Egypts president: – Vi er svært bekymret for de mange nordmennene

Statsminister Jonas Gahr Støre snakket søndag kveld med Egypts president Abdel Fattah El-Sisi. Tema for samtalen var den kritiske humanitære situasjonen i Gaza.

Statsminister Jonas Gahr Støre har snakket med den egyptiske presidenten Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil al-Sisi om situasjonen i Gaza. Her under klimatoppmøte COP27 i Sharm el-Sheikh i 2022. Foto: Javad Parsa / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre har snakket med den egyptiske presidenten Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil al-Sisi om situasjonen i Gaza. Her under klimatoppmøte COP27 i Sharm el-Sheikh i 2022. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi er svært bekymret for de mange nordmennene som sitter fast på Gaza. I samtalen med El-Sisi ba jeg om Egypts bistand til å få dem ut, sier Støre i en pressemelding.

Det er nå en kritisk mangel på blant annet vann, mat, medisiner og drivstoff i Gaza, og El-Sisi og Støre var enige om at mye mer må komme inn, og helt fram til de hundretusener av nødstilte menneskene i Gaza.

– I samtalen anerkjente jeg den viktige rollen Egypt nå spiller, både humanitært og politisk. Vi er begge enige om at det som haster mest nå er å få til en våpenstillstand og at nødhjelp kan komme fram til Gaza, sier Støre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer