Han ble tatt imot av den britiske ambassadøren Richard Wood. Utenfor ambassaden var flagget firt på halv stang, og det var lagt ned masser av blomster på utsiden av bygget.
Støre skrev en hilsen i kondolanseprotokollen, som lå oppslått ved et portrett av den britiske dronningen. Hun sovnet stille inn torsdag på Balmoral-slottet i Skottland, 96 år gammel.
– Jeg viste på vegne av den norske regjeringen en dyp respekt og anerkjennelse for den livslange gjerningen hun hadde som dronning. Det er et uttrykk for lojalitet, fasthet og et ankerfeste i en tid hvor det skjedde store forandringer for Storbritannia. Hun var der hele veien, sier Støre til NTB.

Støre skrev også om koblingen mellom den britiske og norske kongefamilien. Dronning Elizabeth var tremenningen til kong Harald.
– Det var et nært forhold mellom de to kongefamiliene. Hun bidro til det og var et samlingspunkt for de besøkene vi har hatt over Nordsjøen.
Norge invitert til bisettelse
Kong Charles har nå tatt over rollen som britenes monark, en rolle Støre påpeker at Charles har hatt bedre tid å forberede seg på enn det moren hans hadde.

Harry og Meghans barn får prins- og prinsessetitler
– Mens hun tiltrådte som en veldig ung kvinne, så tiltrer jo han som en erfaren person som har ventet på denne gjerningen. Så han har sikkert gjort seg tanker om hvordan han vil fylle den rollen på sin måte, sier han.
Støre sier også at norske myndigheter er invitert til dronning Elizabeths bisettelse.
– Så får vi finne ut hvordan vi fordeler det, men jeg har et klart inntrykk av at hans majestet kongen vil reise, sier Støre.
Spiste middag med dronningen
Støre møtte dronning Elizabeth ved flere anledninger, men aller best husker han da han som fersk utenriksminister ledsaget kong Harald på besøk i Storbritannia i 2005.
– Jeg var ny utenriksminister, bare noen uker i jobben. Da hadde vi møter med henne. Jeg fikk en lang middagssamtale med henne, og det er noe jeg virkelig husker tilbake på, sier han.
– Hvordan var hun å snakke med?

Camilla krones sammen med Charles
– Hun var veldig nær og hadde også veldig mange referansepunkter til Norge. Og det var samtidig dette litt opphøyede og mytiske knyttet til henne, sier han.
Dronningen fortalte også om hvordan det var å leve i et London som ble bombet under andre verdenskrig.
– Og hvordan faren hadde tatt henne med ut i skogen for å lære henne å bruke gevær i tilfelle nazistene skulle ta Storbritannia, slik at de kunne forsvare seg og ikke overgi seg. Å høre det bli fortalt ganske levende, det gjorde sterkt inntrykk.
(©NTB)